Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Οι Καλλιτέχνες Των Παραμυθιών

Jean-Baptiste MongeΟ Jean-Baptiste Monge εξέδωσε το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο Απόκριες το 1996, σε συνεργασία με τον Erlé Ferronnière με τον οποίο εργάστηκε για 10 χρόνια, το βιβλίο έχει δημοσιευθεί από το Avis de tempête , που μετονομάστηκε επίσης σε Au Bord des Continents .
 
 Το 2006 εξέδωσε το πρώτο του ατομικό βιβλίο, Carnet de croquis, αρχεία de Féerie Tome I , εικονογράφηση, κείμενα και διάταξη.
 
 
 
 
 
 
 Scott Gustafson
 
Ο Scott Gustafson είναι Αμερικανός εικονογράφος με έδρα το Σικάγο , Ιλινόις , Ηνωμένες Πολιτείες .H καριέρα του έχει διαρκέσει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια και κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών εργάστηκε ως ανεξάρτητος γελοιογράφος και συνέβαλε σε διάφορα περιοδικά και παιδικά βιβλία.   Κατά τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ήθελε να γράψει μια ιστορία μακρύτερη από ένα παιδικό βιβλίο τριάντα δύο σελίδων. Τον Αύγουστο του 2011, κυκλοφόρησε το μοναδικό μυθιστόρημά του Eddie: Η χαμένη νεολαία του Edgar Allan Poe .
 


 
 Το στυλ τέχνης του είναι εμπνευσμένο από τη Χρυσή Εποχή της Αμερικανικής Εικονογράφησης.  Λόγω αυτού, το έργο του έχει μια παραμυθένια εμφάνιση και πολλές από τις απεικονίσεις του παρουσιάζουν φανταστικούς και βιβλικούς χαρακτήρες και ρυθμίσεις.
 
 
 
 

Ο Gustafson αποφοίτησε από το κολέγιο με πτυχίο σε κινούμενα σχέδια. Παρ 'όλα αυτά, ο Gustafson εργάστηκε ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης μετά από το κολλέγιο, διότι έμαθε ότι η εργασία στον τομέα των κινούμενων σχεδίων ήταν πιο περιοριστική από την εργασία στον τομέα της απεικόνισης. . Όταν ρωτήθηκε για αυτή την επιλογή σταδιοδρομίας, ο Gustafson δήλωσε: «Οι ευκαιρίες της εμψύχωσης, από την άποψη του αντικειμένου και του δημιουργικού ελέγχου, δεν ήταν τόσο ενδιαφέρουσες ούτε ανταμείβοντας όπως αυτές της απεικόνισης. Ως εμψυχωτής, η συνεισφορά σας σε μια δεδομένη ταινία περιορίζεται, αναγκαστικά, σε οποιονδήποτε χαρακτήρα που έχετε αναθέσει. Αλλά ως εικονογράφος, είστε υπεύθυνοι για τοποθεσίες, σύνολα, κοστούμια, σκηνικά, φωτισμό και σχέδια χαρακτήρων, μην αναφέρετε τη συνολική διάθεση και το συναίσθημα μιας δεδομένης ζωγραφικής.
Ο Gustafson έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την καριέρα του.  Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Τσέλσι από τον Σύλλογο Επιστημονικής Φαντασίας και Φαντασίας Καλλιτεχνών και Βραβείο Ανεξάρτητου Εκδοτικού Βιβλίου για το Καλύτερο Φωτογραφικό Βιβλίο Παιδιών.
Chris Dunn
Ο Chris Dunn είναι ένας άγγλος εικονογράφος και καλλιτέχνης του οποίου το πιο πρόσφατο έργο είναι μια σειρά από ζωγραφιές ακουαρέλας εμπνευσμένες από την κλασική παιδική ιστορία The Wind in the Willows .
 


 Ο Dunn έχει ένα θαυμάσια φινέτσα στυλ, συνδυάζοντας έναν σπλαχνικό, απτικό ρεαλισμό με μια ευχάριστη απεικόνιση των ανθρωπόμορφων ζωικών πρωταγωνιστών του.
 Υπάρχει μια ζεστασιά και γοητεία για να πάρει τους χαρακτήρες και τις ρυθμίσεις που είναι κατάλληλη για το θέμα.


Pascal Moguérou
Pascal Moguérou , γεννημένος στις  στο Morlaix  ,είναι ένας γάλλος αφηγητής και εικονογράφος που ειδικεύεται στους μικρούς ανθρώπους και τους θρύλους του Breton .